En vinnare bland många vinnare



Strax innan start... Då finns det många vinnare. När man har kommit till första grinden - första veterinärbesiktningen - då finns det många vinnare. De droppar av allteftersom. Tillslut står En som offentlig vinnare - men det finns fler. Fler som har nått sina mål. Nått det man har slitit för, tränat för, gråtit för, svettats för, skrattat för...
Att nå hela vägen fram till toppen kräver mycket. Det krävs inte bara träning... Det krävs en besatthet och en vision.
Något som driver dig framåt, något som får dig att ignorera smärta, strunta i att du är trött, och i vad några av de andra säger och lyssna på några. Det krävs människor runt omkring en som kan stötta och hjälpa. Genom åren med hundarna hade vi turen att möta många duktiga människor som brann, som ville hjälpa, som visade att det inte var omöjligt - att vi oxå kunde, åtminstone på träning var vi inte så mycket sämre än dem. Vi såg att vi kan. De gav oss självförtroende och kunskap.
Det krävs att man kämpar för att accelerera när det blir uppförsbacke och får dig att anstränga dig ännu mer när det tar emot.
Varje dags träningspass blir en byggsten som läggs på plats - rätt plats. Ibland hamnar den lite snett - gör om, gör rätt. Varje minsta lilla ansträngning blir en liten del i det hela, men under tiden man lägger den där enstaka stenen, en av väldigt många, är det svårt att hålla fast vid sin vision. Visionen om att bli bäst, att gå ut och göra sitt absolut bästa. Några få lyckas med att härda ut det dagliga slitet för att uppnå sina visioner.
När man dessutom ska samarbeta med ett djur - krävs samspel och talang, förståelse på en annan nivå än den man kan prata om. För att bli en vinnare krävs åtskilda tårar, mycket svett och en del blod längs vägen. Vinnaren har det lilla extra som avgör när det tar emot, den där extra glöden som får kroppen att blunda för smärta och låter visionen ta över.
Jag hyllar vinnaren. Jag beundrar alla vinnare. Jag har respekt för vinnarna. Och har man en gång stått som segrare - uppnått sina mål, besegrat spärrarna - då vill man göra det igen.

Det finns många vinnare - många som kämpar. Många vinnarskallar. Emma är en. Emma kämpar för att få vara den hon är – en enveten vinnarskalle som inte vill bli daltad med. Emma har cancer. Lyssna på henne
här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback