12/13; torsdag

Luciatågsmorgon för dagisbarnet...
Mamman har varit duktig - åtminstone halvvägs - hon tittade över tomtekläderna i god tid (i söndag) och la de som behövdes i tvättkorgen. Idag var de borta...
Hela familjen letar...
Mamman hittar dem, otvättade, i tvättkorgen bland blöta handdukar och skitiga kalsonger... 
Pappan skrubbar av de värsta fläckarna och skakade kläderna. 
Lussebarnet vill inte ha tomteluva - han vill ha hockeyhjälm...
Fint lussetåg - mamman och pappan slänger i sig en lussekatt och kommer  nåmed andan i halsen typ femtio minuter sent til jobbet. Men vad gör det? 
Två klasser hade prov idag. Läraren rättar dom besatt - imorgon ska hon sätta 320 betyg. Hon jagar elever som av någon anledning, eller ingen alls anledning, inte har presterat något under terminen. Hon vill - många gånger mer än eleverna. 
Mamman åker hem. Ska hämtar killar på dagis, laga mat, gå en runda med hundarna, få på en annan unge tomtekläder för lussetåg i kyrkan. Allt går i en rasande fart. En hund välter ut ris på golvet - mycket ris. Klibbigt ris. Riset skulle hundarna fått till kvällsmat...  Äter. Pappan kommer hem. Mamman går en runda med hundarna. Pappan packar in killarna i bilen. Mamman kommer springande till kyrkan. 
Ännu ett fint lussetåg. 
Det stora barnet anlände till kyrkan efter en shoppingtur i stan. Pappan och det stora barnet åker tidigare från kyrkan - innebandyträning. 
Mamman hjälper mellannamnet med överdragsbyxorna - det blir glögg på skolgården i väntan på tomten. Hon böjer sig gramåt och känner att någon tar ett stadigt tag i hennes rumpa, varpå hon utbrister: "vem är det som tar i min rumpa" - högt och tydligt med tron att det var någon hon känner som skojar lite. Hon vänder sig om - men möts bara av massa okända människor. Vuxna. Och ingen som erkänner...



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback