2/1 2013; onsdag

En stillsam nyårsafton med goa vänner i getamåla. En helg då hostan och hesheten kom tillbaka. Man ska ju ut med det gamla och in med det nya... Nyår är speciellt. Tid för det nya. Reflektera. Tänka efter. Summera. Göra om göra rätt. Klappa på axeln. I bilen mot Getamåla tänkte vi efter vad som hade hänt i år, i ingen speciell ordning, skriver jag ner en del (tänk vad mycket man glömmer på vägen... även om det var viktigt just då...):
- Sigge har börjat gå och börjat på dagis.
- Linus har tappat tänder och börjat f-klass.
- Klara har börjat mellanstadiet och satt en straff i semifinalen i fotboll i helgen.
- Jag har börjat jobba, och ridit ett par distanstävlingar och hjälp till på en drös.
- Anders har fått en ny tjänst inom samma företag.
- Vi har förlorat vår fina Hiho, men fått två söta och roliga katter.
- Vi besökte Skara sommarland.
- Vår utbyggnad blev klar och vi målade huset och nu i dagarna har Anders skruvat upp ett par skåp till i köket (tack Nisse!) - jag sitter p den nya platsen i köket nu, på de nya barstolarna. Fint.
- Och så var det OS. Och fotbolls-EM.

Jag skriver en sån där lista igen - som jag brukar vid årets slut, för att det är svårt att komma ihåg, viktigt att tänka efter och fundera över framtiden - hur vill jag vara och vad vill jag...
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
- Jag red två och en halv clear round på distanstävlingar och tränade pålle inför SM och VM.
Har du några nyårslöften?
- Egentligen inte, det har jag aldrig... men att vara snäll vara snäll mot mig själv. Och mot andra. Självklart - ja, men inte alltid lätt... Stanna upp och tänka efter. Skratta mer. Bli bättre på att visa att jag uppskattar andra. Höra av mig till vänner - det finns alltför många i min närhet som jag önskar att jag hann prata, umgås och va med mer.
Vad önskar du att du gjort mindre?
- Gnatat och tjatat.
Bästa minnet från 2012?
- Det är svårt att välja. Tid med familjen och vänner; Vägga kväll med familjen och Sandra/Eric/Elin i somras, kräftskiva, en gosstund i soffan, en puss i förbifarten, utflykter med familjen... Umgänge med vänner - gamla och nya. Tävlingar med pållarna - min första cr med Estrella var ett enda stort leende, Uppsalaresan med fina vänner och duktiga hästar var fin... Eller någon av alla fina turer i skogen med en häst som är avspänd och bara "rullar" på... en stund på banan i fullständig harmoni och samspel, ett ögonblick av förtroende...
Bästa köpet?
- Glasögon! Och kattungar.
Vad spenderade du mest pengar på?
- Ugn. Bilar. Kök. Mat.
Gjorde någonting dig riktigt glad?
- Ingenting direkt eller snarare väldigt mycket! En lyckad ritt - en fin prestation av hästarna på SM eller VM - en häst som jag har spenderat mycket tid med. Ett barn som vågar och gör något bra.
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
- Gladare.
Favoritprogram på TV?
- Svårt... Ja gillar Grey, Lykke, Solsidan...
Är det något du saknade 2012 som du vill ha år 2013?
- Egentligen är jag väldigt nöjd. Jag kan önska mig mer ridtid till exempel - men då blir det på bekostnad av familjetid - så då önskar jag mig inte det...
Vad ser du mest framemot med år 2013?
- Också en svår fråga. Jag försöker ju att inte se för långt fram - utan försöker hitta något att se fram mot idag, den här timmen. I det lilla vara nöjd med det lilla. Jag njuter av en stund vid datorn med en kopp kaffe just nu och ser fram mot att åka till ishallen med mina barn om en stund (även om jag hatar att åka skridskor). Men jag ser fram emot nya utmaningar med pållarna. Jag ser fram emot att se mina barn utvecklas och växa och lära sig nya saker. Och jag ser fram mot en Libanonresa med familjen. Och bebben som ska födas av våra fina vänner i byn!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback