6/11; onsdag

Mörkt när man stiger upp... Mörkt på jobbet - jag har inga direkta fönster - vissa dagar vet jag inte ens vad det är för väder. För nu är det mörkt när jag kör hem också... Ibland går det bra. Idag har varit en bra dag - trots att jag är gräsänkling och fick rodda morgonens bestyr själv. Farmor hämtade killarna i eftermiddag och Sandra var här en stund idag för att sällskapa myggan. Oändligt tacksam! Farmor hade lagat mat. Familjen var på gott humör. Och i mörkret gick vi en promenad allihop som var hemma. Nu har jag lagt Sigge. Linus är redo att stoppas i säng och sedan har klara och jag en knapp timme innan hon går och lägger sig. 

Vissa dagar är man bara trött, så där trött som bara föräldrar kan vara. Gå upp, lämna på fritids och dagis, jobba, städa, trösta, tvätta, laga mat, lägga barn, sova, gå upp... Man fastnar i ekorrhjulet... Ser knappt ljuset. Glädjen. 

Ibland brister det... En förflugen kommentar får bägaren att rinna över. Det som vilken annan dag som helst skulle ha passerat, blir helt plötsligt till tårar och skrik. Mer skrik. Högre. Gällare. Linus har en fantastisk förmåga att spegla mitt mående. När jag är trött och irriterad känner han det... Tyvärr kompletterar vi inte varandra i de lägena - vi gör inte varandra bra då. Är jag lugn, är han lugn. Är jag arg, är han arg. Han har en fantastisk intuition. Efter en extra stökig dag brukar jag tänka att i morgon blir det inte en likadan dag. Ingen dag har hittills blivit som den innan så, varför skulle den bli det nu? För mig finns det tröst i den tanken. Jag får ofta lust att göra om - försöka göra mer rätt och kan se fram mot nästa dag. 

Mår inte jag bra - gör ingen annan det här hemma heller. (Bara den tanken kan ju kännas lite jobbig...) Min lösning är att rida en runda, prata med mina vänner eller skriva - rensa och få ur mig... Det är synd att det ofta är det som får mig att må bra som ofta får stryka på foten när ekorrhjulet snurrar allt fortare... Min familj brukar dock påminna mig och fråga när jag blir alltför kinkig om jag inte skulle ta en ridtur?! För min - för allas skull. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback