3/12; onsdag

Time-out.
Ett samtal. Mitt i utprovningen av nationellt prov - en man från Umeå ville träffa oss, diskutera uppgift. Och så kom samtalet. Samtalen. Allt på en gång.
Mormor hade trillat. Förra veckan. Men såret såg illa ut. Hon var satt på en taxi till akuten. Själv. När jag pratar med kvinnan från Kinnevaldsgården, ringer det. Det är skolsköterskan. Jag försöker få tag på pappa för att få honom att åka till mormor. Han svarar inte. Under tiden jag försöker ringa honom - ringer dagis. Och när jag lägger på ringer Anders. Sigge är sjuk. Anders är i Ängelholm. Någonstans där bryter jag ihop. Händerna skakar. Ibland kommer livet i mellan... Och varken livet, Sigge eller mormor brydde sig om snubben från Umeå... Det är för mycket. Vet inte vart jag ska ta vägen. Som en åsna mellan hötappar, eller mellan aska och eld... Jag får tag på pappa. Jag ringer skolsköterskan - det var inget brådskande. Jag packar snabbt ihop - säger hejdå till Umeåkillen, lämnar mina kollegor, och åker och hämtar en febrig Sigge på dagis.
Inget allvarligt. Men allt på en gång. En dag när det redan är mycket. Mormor har kommit hem. Sigge sover på soffan. Jag rättar prov. De stora barnen är på innebandy och fotboll, Anders är på väg hem. Jag ska laga mat. Jag ska andas. Men först...

Kommentarer
Postat av: Mia

Ibland blir det bara på tok för mycket på en gång! Kram till dig!

2014-12-04 @ 07:46:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback