22/1; torsdagmorgon

Ögonblicksbilder från en morgon, en halvtimme, med vår familjen Annorlunda. En hyfsat glad morgon. Men likväl lite kaosartad.
Ena pojken hostar. Han får hostmedicin. Två minuter senare är han "bra". Vi rensar ett avlopp.
Pappan gör äggröra.
En son vill titta på "Bollibonka".
Mamman och pappan löser ett mattetal - diskuterar fakultet, kvoter och differenser mellan tuggorna.
En son vill ha smältostmacka. Mamman hjälper - fast hon vet att han kan själv...
Mellansonen har ätit färdigt och undrar om han hinner leka.
Hunden får gå ut och in och få mat och en droppe i ögat.
På bänken står det lite disk plus frukostdisken - det åker in i diskmaskinen. Dottern har inga trosor i garderoben. Mamman sätter igång en tvätt. Lillkatten lägger sig innanför tvättkorgen. Lillkatten vill ut. Och där någonstans - mellan tuggor, summor, tvättar och katter - kommer mamman att tänka på gammelmormors Smålandspost... Pappan tar genast tag i att försöka säga upp den, vilket inte är så enkelt... Storkatten vill ut. Sen in. För att sedan gå ut igen... Mellankatten hinner både ut och in.
Lillsonen vill också gå till dagis idag. Pappan lägger om schemat för att gå med barnen.
Det letas vantar. Mössor. Skor. Och plötsligt kommer lillsonen med hockeyskydd - på tok för stora för honom, men på ska de... "Kanske i pulkabacken i kväll?!..."
Pappan, grannbarnen, hunden, och de tre barnen går i lämmeltåg till skolan och dagis. Mamman borstar tänderna. Tittar på sina naglar och funderar på om det var så smart att måla dem under frukosten - hon får nog ta med nagellacket till jobbet och bättra på? Eller kanske det kan vänta till i kväll?
Lillkatten och storkatten går ut. Mamman åker, möter pappan i dörren - en snabb puss och hej då. Det sista har inte hänt ännu, vi får se om de hinner mötas. Om det blir omlott eller eller en underlappning. Ett pussel som ska läggas. Ibland saknas en bit. Ibland sitter alla där de ska.
Jag älskar denna familjen annorlunda. Over and out.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback