23/6; tisdag

Varje morgon när jag stiger upp hoppas jag att jag ska klara mig utan strumpor - varje morgon får jag krypa till korset och ta på mig strumpor. Det är en kall sommar vi har. En regnig sommar. Och varje dag bestämmer jag mig för att inte bry mig. Man får inte haka upp sig på yttre omständigheter. Yttre omständigheter som man inte kan påverka. Det har jag lärt mig under alla år i tävlingarnas värld. På otaliga kurser i tävlingspsykolgi. Jag är bra på tävlingspsykolgi. Jag vet hur man ska tänka.
Jag är en tävlingsmänniska. Och jag är inte van vid att folk vet vem jag är i hundvärlden - på klubben som var mitt luv i mer än 20 år, vilken hund jag har, vet vilka meriter jag har, vilka kurser jag har gått, hur många cert jag har och hur många SM jag har deltagit i, hur många kurser jag har hållit i olika discipliner... Så när jag kom till klubben idag och det var en tjej där som tränade sin hud - var jag liksom bara tvungen att ursäkta mig, förklara mig... Beskriva. Jag ville att hon skulle veta att jag visste vad jag gjort - även om det inte såg ut så. Hon förstod. Sa hon. "Alla har varit nybörjare..." Jag ville förklara att jag inte var nybörjare. Ville kunna leva på gamla meriter. Jag är inte van vid att vara nybörjare. Men jag har en ny hund. En grön hund. En nybörjare. Men idag glänste Myggan. Hon gjorde inte mig besviken. Hon höll sig till oss. Lyssnade. Jag litade inte helt på henne - körde korta, kontrollerade sekvenser. Men hon var snabb och gjorde det jag bad om. Och hon imponerade åtminstone på mig - även om hon inte imponerade på tjejen. Även utan cert, poäng och meriter. Och jag är rättså säker på att hon inte kommer få några heller - jag vet vilket jobb som ligger bakom dem. Och jag nöjer mig inte med mindre. 
Jag vill inte gå och vänta på bättre väder. Sommaren är nu - även om den är kall och regnig. Igår var vi och badade. Och tittade när klara spelade fotboll - de vann mot Lenhovda. Idag hör jag baren måla på tyg. Pyssla. Det är dags att plocka fram jordgubbar - en del av den svenska sommaren.
Pssst... jag vet inte heller hur många SM -starter jag har gjort, hur många kurser jag har hållit, hur många elitstarter jag har gjort eller hur många cert jag har tagit...

Kommentarer
Postat av: farmor

i dag är vi äntligen strumpfria ! kramar farmor

2015-06-26 @ 11:56:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback