Bilder

Matchreferat: "Match två för säsongen ägde rum borta mot Urshult på ett blåsigt Urdavallen. Ett taggat gäng tjejer tog tag i taktpinnen från start, trots att mer än hälften hunnit avverka 6 km orientering innan på dagen. Vi lyckades trots lite knackigt passningsspel dominera första halvlek. Framförallt kom vi runt bra på högerkanten där Klara hotade med flera inlägg. Kajsa var nära att få träff på ett av dom i fritt läge men ledningsmålet kom strax därefter. Klaras inläggsförsök täcktes av duktiga Urshultsbackar men studsade tillbaka till henne, hon avancerade inåt och spelade in till Alma som behärskat satte bollen i nät. Fler lägen fanns också efter ett par målvaktsreturer men mer mål blev det tyvärr inte. Bakåt höll Nellie och backarna tätt och rensade undan när det behövdes.
Andra halvlek började betydligt svagare. Urshult med vinden i ryggen vann de flesta motläggen och tog över taktpinnen. De skapade flera farliga lägen och farliga hörnor. De skulle också få in kvitteringen men på ett riktigt skitmål. En sned utspark möttes direkt och skottet eller rensningen flög i en vid båge otagbart över Nellie in i mål. Trots detta och att spelet inte riktigt satt visar tjejerna ändå på härlig moral och krigar vidare. Efter ett inkast hamnar bollen hos inlånade terriern Nellie Karlsson som med sedvanlig frenesi jobbar fram bollen till Johanna som får öppet mål och sätter det som visar sig bli segermålet.
Trots lite tunga ben står vi för en bra kämparinsats mot ett ungt men stort och tungt Urshult som ger seger med 1-2 och tre nya friska poäng."