6/9; söndag

Tävlingen gick jättebra. Baron var pigg och fräsh. Han jobbade på och Yvonne valde att inte slåss om placeringarna 2-6 i en spurt, utan blev 6:a. Klokt. Målet var att genomföra. Riskerna är stora vid en spurt... 







Yvonne valde att köra hem från Stockholm i natt, vi landade hemma 5.00, då hade jag varit vaken 25 timmar. Jag sov ett par timmar innan det var middag och fotbollsmatch i moheda. Jag lånar tränarnas ord för att beskriva vinsten:
"I blåsten och mellan skurarna mötte vi i dag Moheda borta. En match som går till historien som en av våra mest övertygande segrar och att Alma skjuter med vänstern samt den då Elin fick göra sin första seriematch för de grön vita kämparna. Vi började jobba in i motvinden och försökte hålla bollen på backen. Våra tjejer tog tag i taktpinnen direkt och följde matchplanen med agressivt jobb och mycket snack med varandra. Flera snygga anfall men till en början kom vi inte rätt i avsluten. Först när Saga för tredjegången trampade runt på kanten och fick en fin djupledsboll av Johanna blev det utdelning. Ett iskallt avslut intill stolpen resulterade i 0-1. I övrigt bjöd vi inte motståndarna på många lägen och de som de vaskade fram tog Nellie och försvaret resolut hand om.
Andra halvan startar vi i ett högt tempo och skapar genast farligheter. Bara nån minut in spelar Lova sig snyggt fram på kanten skickar in bollen mot Emmie i mitten. Hon suger in bollen och serverar Alma snett bakåt och hon i sin tur gör inget misstag utan utökar till 0-2. Nu mattas våra motståndare och de hotar egentligen bara en gång under halvleken med ett filäge. Nellie gör en kanon rusning på detta, hon kommer ut och täcker bra och trots ett hårt avslut rakt på kroppen greppar hon bollen. Vidare står vi för bra och frejdigt anfallspel både genom kanten och mitten. Kajsa är nära att trycka dit ett inspel men som målvakten lyckas stoppa och när Kajsa trycker till returen lyckas hon även stoppa den till hörna. Hörnorna får vi inte riktigt till idag men kortpassningarna destå bättre. Johanna som dominerar mitten idag vänder upp på ett av dessa anfall och lägger upp för Almas vänster. Med stödjebenet stänker hon då hur naturligt som helst in bollen rätt i krysset! Målvakten hinner inte blinka och vi tror inte våra ögon, tyvärr sträcker sig deras duktiga målvakten och får utgå i det momentet. Med tremålsledning för första gången får tjejerna blodad tand och kämpar på och vill ha mer. Johanna levererar mot slutet en ny fin djupledspassning denna gång mot Emmie på språng, i misstänkt offsideläge får hon storma vidare mot mål och sätter behärskat fyran lågt bredvid målvakten. En go trepoängare i hamn, en nolla till bakåt och fyra mål framåt en sådan här eftermiddag värmer gott." Ett litet fel såg dock klara - det var hon som passade till Emmies mål.
Sedan åkte Anders på innebandy. Vi läste läxor. Tvättade. Lagade mat. Åt. Badade. Och nu är det sovdags. Ligger jämte Sigge. Hemma. Landat. En intensiv helg går mot sitt slut. Gott resultat. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback