Matchreferat från vd:s hemsida

Förutsättningarna för finalen var välregisserade!
"Yippie - serieseger efter en mycket väl genomförd match!!!
Vår taktik var att ligga nära motståndaren och hålla bollen på marken med snabbt passningsspel. Detta lyckades mycket bra första kvart-tjugo minuterna och vi skapade flera farligheter. Hovshaga verkade handlingsförlamade och efter lite flipperspel i försvaret kom den ut till Johanna som distinkt sköt 1-0 via en HAIF-fot. De försökte med sitt tuffa fysiska spel och långa bollar i djupet men vi stod emot mycket bra. Speciellt minns vi Maja som fick ett par riktigt tuffa smällar men reste på sig och kämpade vidare, det är såna takter man vinner serier på! 2-0 var ett riktigt vackert fotbollsmål. Selma fick en boll ut mot högerkanten där hon genom ett par snabba steg var först på bollen och petade den framåt till Johanna. Hon utmanade en back, två backar och tryckte sig förbi, kom rätt långt utåt höger men placerade in bollen i bortre krysset utom räckhåll för målvakten! Jubel på bänken och bland alla våra supportrar (hur många var ni egentligen, kändes som flera hundra! :)
35 långa minuter kvar på säsongen men vi hade ett härligt lugn i laget och jag tror de flesta bar på känslan att det här grejar vi... Det var jämnt spel och vi drog oss omedvetet något tillbaka men inte utan att vi kunde hota framåt. Nellie Karlsson var ytterst nära att göra 3-0 efter ett fint inlägg från Klara och Alma hade ett bra skottläge med vänstern. Hovshaga slog långbollar och en utspark höll så när på att resultera. Reduceringen kom till slut efter ett friläge. 5 min kvar, kusligt spännande! HAIF mäktade inte med mer än någon halvchans. Bra press på mittfältet och bra kommunikation mellan samtliga backar och Nellie i målet gjorde att vi höll ledningen. En mycket välförtjänt seger och vi kan konstatera att det bästa laget vann serien till slut!
11 insläppta mål på 18 matcher talar sitt tydliga språk hur starka vi varit bakåt. Offensiven har vi utvecklat alltmer under säsongen och de sista fyra matcherna har bjudit på strålande anfallsspel och inte mindre än 10 mål.
Fantastisk säsong tjejer!! Njut nu riktigt av seriesegern för det är ni värda!"