10/5; tisdag

Mitt hjärta blöder. Ändå lite mindre nu än för en timme sedan. Sedan några dagar var både Chilla och Grålle på språng. Men så plötsligt händer det - och Chilla kommer och skriker. Jag fortsätter och ropa på Grålle. Fortsätter och hoppas - och tro?
Solen fortsätter att skina. Man brukar säga i skolan värld att man inte hinner något efter påsk - det innebär väl att vi egentligen kunde ta sommarlov nu? Och framför allt om det är sol? Flex? Det kanske hade varit det bästa att bilda d-vitamin?
På tal om skolan - jag läste en artikel på Aftonbladet debatt som handlade om omöjligheten att nå sina drömmar - man blev aldrig tillräckligt bra i den svenska skolan. Så har det väl alltid varit? Alla som vill fick inte en femma - alla lyckas inte få ett A oavsett hur mycket de kämpar... I så fall hade väl vi lärare bara kunnat fråga vad eleverna vill ha i betyg... Det närmar sig betygsättartider - jag säger inte att det är en lätt tid för eleverna. Men ändå - i dagens skola finns det många sätt att visa att man kan. Det är inte endast skriftliga prov som gäller... Det handlar inte bara om fakta, årtal och kemiska symboler. Mycket i dagens skola handlar om strukturer, samband och förståelse. Jag säger inte att det har blivit lättare - jag säger bara att det alltid har varit svårt. Att det alltid har krävt en arbetsinsats. Och att inte alla alltid har lyckats nå högsta betyg... Bara för att de vill - eller ens försöker...
Just det - jag har fått en akuttid för att operera bort mina visdomständer - de kallar mig inom 6-12 månader...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback