10/1; tisdag

Var finns rimligheten? Var finns omtanken? Var finns tanken? Fick hem detta pappret av Linus lärare. De ska ha engelskaprov. 

Linus var ledsen igår - läraren hade sagt att de måste börja plugga nu! Jag försökte ta bort lite - "vi börjar med glosorna och översätter lite till svenska". Vi gör lite varje dag. Vi gör så gott vi kan! Det är bra nog! Det är bra nog? Men då "fuskar han"... Jag försökte få honom att förstå att vi gör så gott vi kan...  Jag ringde läraren idag som säger att hon inte tror att linus kommer klara provet... Men hon vill kunna visa rektorn... behöver resurser... Det var svårt för många. Och nu tyckte hon att alla skulle göra samma prov. För att kunna visa rektorn... Jag tyckte att rektorn kunde läsa Linus utredning och komma in i klassrummet och prata lite med dem - jag tror han kommer förstå. Och så berättade jag för henne att det enda detta kommer leda till är knäckta elever - och det tjänar ingen på! 
Är det de här eleverna vi får ta hand om på högstadiet? Knäckta. Av orimliga krav. Då vill jag faktiskt inte vara med längre... Är detta dagens sanning - att eska resurser genom att visa en fyras prov för rektorn... Jag vill inte vara en del av det här sociala projektet? Vill inte att min son ska behöva vara med om detta...
Jag bad läraren "ta bort" lite av stoffet, vilket hon hade gjort idag - men det är för sent... han klarar ju inte allt och självkänslan har ju fått en knäck... Hur lång tid tar det att vända en knäckt person? Vad bygger en person? 
Varför be en person att springa en mil när man vet att denne bara klarar två kilometer? Varför inte be personen springa två kilometer och vara nöjd med att klara uppgiften? Även om det inte är tillräckligt för att klara ett betyg - så tror jag att det är viktigare att "klara målet". 
Jag har pratat med flera engelskakollegor idag - alla säger samma sak... Det är för höga krav. För mycket stoff. Varför inte ge en grammatikdel och "förhöra" den? 
Jag är tacksam för mina kollegor och min vän som lyssnat och bekräftat - och jag är ledsen för elevernas, våra barns skull...


Kommentarer
Postat av: Lina

För alla elevers skull, be dina duktiga lärarkollegor som undervisar i engelska att till att börja med skriva insändare i tidningen, dela deras insändare på FB. Otroligt frustrerande, folk måste vakna, alla kan inte kunna lika mycket. Alla är bra på olika saker. Klockren jämförelse med att springa en mil.
Kram 💗

2017-01-10 @ 22:17:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback