Min fyrtioettårsdag

Det började med sång, presenter och gofrukost med familjen.   (null)

(null)

Det fortsatte i stallet. Där råder energiprincipen i sin fulla kraft: "energi kan inte förstöras eller nybildas - bara omvandlas..." Energin sprider sig från hästen. Tyglas av människan. Till människan. Som Yin och yang. Symboliserar ytterligheter. 
  • "Yin, den svarta, är den kvinnliga och passiva urkraften. Den symboliserar jorden och månen, det mörka, det kalla och det fuktiga, men även bergen och skelettet.
  • Yang, det vita, är den manliga och aktiva urkraften. Den symboliserar himlen och solen, det ljusa, det varma och det torra, men även floderna och blodomloppet."
Tigern och draken. Hästen och människan.  Blyte och jag. Kraften och hjärnan.  (null)

(null)

(null)

(null)
Jag hjälper Linus att plugga inför so-prov, och får återigen förundras över hur svårt lärarna gör det för eleverna. Får föräldraperspektivet. Var finns instuderingsfrågorna? Skrivskyddade... var finns svaren? Två häften a’ ca 18 sidor... men alla svaren finns inte i häftena. Vi googlar. Skriver sammanfattning, stryker under... Finns texterna på inläsningstjänst?  Återigen "hänger inte provet ihop" - jordens uppbyggnad, och norden.... Förra veckan var det no-prov: stoffet handlade om farosyboler, märkning, lösning/blandning, pH, seperationsmetoder - ungefär det mina sjuor läser på ett helt år.  (null)

(null)

Jag äter lunch med familjen och tårta med pappa och Marianne. Läser sms, och Fb-grattis, får telefonsamtal. Och förundras och glädjs - blir tacksam och rörd. 
Klara och Anders åker på fotbollsmatch. 
Går en runda med myggan. 
Lägger i en intensivtoning - bara lite vitare i det grå. Förstärker det andra försöker dölja. Förstärker ålderns tecken. Stolt. 41 år. Det kändes bättre att fylla 40... Men Motsatsen. Att inte fylla år - hade varit sämre. Idag fick jag veta att pappas kollegas fru har gått bort... Vila i frid. Tankar till nära.  (null)
(null)

(null)
(null)
(null)

(null)










Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback