11/8; söndag

Idag är jag ändå lite bättre i ryggen. Jag har kunnat vända mig i sängen utan att skrika eller ta tag i kanten. Jag har jag ridit. Och jag har städat lite - med sommarprat i lurarna. Lisa Miskovsky och Måns Möller. Om livet med barn som har autism. Det är bra. Kanske ökar det förståelsen för föräldrar som har "annorlunda barn". Hur många är vi inte som har stått där med våra närstående med särskilda behov och önskat det fanns större förståelse för att de trots egna och våra minutiösa förberedelser inte alltid kan "skärpa sig"? "Många vuxna runt omkring förstår inte. Jag förväntar mig inte att få förståelse, ibland kan jag tycka mig avläsa andras tankar 'hon den där artisten kan ju inte uppfostra sina barn.'" Någon sa: vad alla barn i grunden vill är att bli älskade och vara till lags…De har bara så väldigt olika förutsättningar. Att se skillnad mellan personlighetsdrag, arv och diagnos har tagit mig lång tid att förstå."
Lisa Miskovsky berättar i sitt Sommarprat också om hur det är att vara förälder till ett barn som brottas med en funktionsnedsättning som sitter på insidan, och som prövat hennes egen förmåga att kliva in i en annan värld.
Genom små vardagars trubbel, det bångstyriga improviserande som verkar krävas för att sköta en familj. Hon ger oss scener från morgonens viktiga väckning till besök i affären och en flygresa som kräver mer än vanlig planering. Att vara annorlunda utan att det syns utanpå ökar risken för att bli missförstådd och när den känslomässiga kortslutningen slår till kan omvärlden vara snabb att döma.
Måns beskriver hur man ändrar sina förhoppningar - från att barnet ska bli statsminister eller advokat till att det ska få en vän, han ska hitta en aktivitet som han får vara med på och han ska bli bjuden på kalas. Sonen kan inte prata eller skilja skratt från gråt eller i vilken situation man ska använda det.
Vi har oxå hunnit fixa lite här hemma. Klippa gräset. Fundera på sovrummet. Byta Sigges spelbord. Vi gör det bäst tillsammans.
Den här veckan blir ett pussel. Förutom heltidsjobb jobb så är det möte x 2 på PL, fotbollsmatch x 3, innebandyträning x 3, fotbollsträning x 4, röntgen i Ljungby, vc-besöktandläksbesök, kvällsjobb, golf och förhoppningsvis ett par ridturer... Hösten är igång. Vi gör det tillsammans. Dag för dag. (null)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback