2/9; måndag

Idag "fick" jag en student. Spännande. Bra. Utvecklande. En lärare var sjuk. Min tid åts upp. Hopplöst efter. Kommer till mattelektionen efter tre andra lektioner. En elev säger att Klara står utanför och vill ha sina skor. Ska "bara" sätta igång lektionen. En elevstödjare som saknas. Ett kaos. En dag i Verklighetens skola. När olikheter möter likheter. Alla ska få plats i ramen av ett klassrum. Jag glömmer Klara och kommer på det efter en timme...
Linus lärare hade ringt. Ringer upp. Hon svarar inte. Men hon hade fått tag på Anders. Kan vi låta alla vara olika - unika? Bara vara. Utan att trigga? Utan att försöka vara roliga på andras bekostnad? Går på ett utvecklingssamtal.
Jag rusar till ett möte. Kommer ut en timme senare och hittar en vilsen själ i korridorren. Försöker lokalisera hennes pappa, som verkar vara sen. Lämnar över henne till rektorn. Åker hem och lagar mat. Uppe i varv. Försöker planera morgondagens lektioner. Jag har en halvtimme på mig att laga mat och planera - sedan ska jag åka och hämta Sigge på hockeyträningen. Anders har lämnat av honom där och fortsatt till Klaras innebandyträning. Linus kommer in med Myggan. Hon har rullat sig i något och måste in i duschen.
Nu måste jag - eller jag rättar mig , försöker tänka om - undviker att säga "måste", fast i det här fallet kanske det är så - jag måste ju faktiskt hämta Sigge. Annars är det mycket man inte måste - men behöver, vill och tänker... Men jag Måste sänka axlarna och andas. Annars...
Min målbild är soffan. Om ett par timmar. Men först behöver jag handla, hämta Sigge, värma den förberedda maten, gå ut med soporna. Och Notetomyself: toapappret är slut uppe och wc-ankan behöver bytas nere och blommorna jag fick av Anders behöver mer vatten - de börjar slockna, men efter lite kärlek och mer vatten kommer de att repa sig igen... Men sen... efter disken... soffan. Ett andetag i taget. Tyvärr hann jag inte dra ner den sköna höstluften ner i magen idag - men kanske imorgon? Det skulle jag behöva. 
  (null)






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback