14/12; måndag

Håll ut. 
I år var det inget vanligt luciafirande. Såklart. Men likväl lussebullar och sång - inspelat. Vi gör vad vi kan - på ett annat sätt. 
Ungefär en vecka kvar innan julledigheten - och det är en hektisk tid för många lärare. Det ska rättas, bedömas, skrivs in betyg, kommuniceras, ge feedback och feedforwards. Betygsvarningar ska avslutas och motiveras.
Samtidigt ska skoldagarna fyllas med fortsatt innehåll - jag vägrar att visa en "meningslös" film, pyssla för pysslandets skull eller leka för att slå ihjäl tid - som vi annars känner att vi inte har... Jag försöker hålla ångan uppe. Jag börjar gärna nya arbetsområden för att vara igång med något i januari. Vi diskuterar etiska dilemman och extraherar DNA från kiwis med niorna och dissekerar hjärtan, lungor, lever, njurar med åttorna... En lektion i sex och samlevnad brukar få trötta sjuor att lyssna och en viktig lektion om eld och brand innan ljusens högtid.   (null)

Det bästa är att hålla i. Fylla dagarna med lärande. Och inte bara tidsfördriv. Vi håller ut. Håller i . Och håller igång. 
Kämpa. Snart är det lov! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback