29/3; söndag


28/3; lördag




27/3; fredag





26/3; torsdag
Jag ska tävla nästa helg.
Jag ska tävla nästa helg?
Jag vill tävla. Blyte känns fin. Jag har de bästa groomarna.
Men mest av allt vill jag att tävlingen ställs in - flyttas fram.
Jag vill att ridsportförbundet följer de allmänna rekommendationerna. Begränsar resandet. Att inte blanda människor från stora geografiska områden och riskera en smittspridning utifrån tävlingarna till många delar av landet. Jag vill inte att Svenska ridsportförbundet ska överlåta beslutet om att hålla tävling eller inte på respektive förening. Eller på individnivå. Vem är snorig på en tävling?
Jag önskar att fei tar ett beslut om att "frysa" kval -så att man inte behöver göra om sina kval pga inställda tävlingar och Corona.
Jag vill att vi ska kunna fortsätta träffas i stallet och rida utan utegångsförbud och stängda skolor.
Vi får ta det lugnt ett tag. Vi får gilla läget. Njuta hemma. Bara vara. I det lilla.
25/3; onsdag

22/3; söndag
21/3; lördag






Vid lunchen...


Min utsikt...

På jobbet...

20/3; fredag

Energipåfyllnad

19/3; torsdag
Allt känns som vanligt. Eller inget. Vad väntar mig idag? I tisdags var ca 150 elever borta och 20 lärare. Min känsla är att vi är 100% närvarande idag. Några var sjuka. Några hade lättare symptom med rinnande näsa - och skulle då stanna hemma. Några kände oro - kanske för en närstående. Några kände efter lite väl mycket.
Solen skiner.
Och så löser jag om läkaren från Italien.

Allt står på vänt.
Hur ska allt fungera idag på jobbet? Hur många är vi? Vi får plan a,b och c och förbereda oss för. På en dag. Ställtiden är begränsad och kan ändras på minuten. Först ser man orimligheten. Omöjligheten. Och oron - över några elever - de flesta kommer kunna följa undervisningen - men de andra. Oron och ovissheten över examinationsformer, bedömningsunderlag och laborationer. Jag ser erbjudande om gratis läromedel, fjärrundervidning - tips och råd. Inlägg och frågor - tips och svar. Och en del gissningar.
Kris. Innan. I. Och efter.
Efter en stunds förvirring och de djupa andetagen så kopplas den målmedvetna autopiloten på. Målmedveten planering och flexibilitet som förhåller sig till situationen. Den lösningsorienterade flexibiliteten som finns hos oss lärare, som dagligen ställer om, hittar lösningar och strategier, som andas och förhåller oss till situationer som för ett ögonblick kan tyckas övermäktiga - som vi sedan tar oss igenom, manövrerar igenom med säker hand. Leder. Stöttar. Trots att situationen från början känns omöjlig. Så blir det möjligt...
Vi ställer upp. Vi ställer om. Vi tar oss igenom det här också. På något sätt. Till något pris - som vi inte vet ännu.
Som svärfar säger: " vi får zi".
18/3; onsdag





16/3; måndag



15/3; söndag
Överallt finns det experter, och de som tror sig vara experter och de som låter som experter trots att de verkligen inte är det… Det flödar av tvärsäkerhet i sociala medier och i media. De Vet vad som är bäst - om skolorna bör stängas och gränserna ska stängas, om man ska spela inför tomma läktare, om man ska bunkra, hur det smittar och hur det inte smittar, om det finns tillräckliga resurser, om man bör gå till gymmet eller arbeta hemifrån, om man ska sitta i karantän… De jämför med andra länder. De killgissar. Skjuter från höften. Men låter säkra. Det kan vara farligt. Att vräka ur sig påstådda sanningar som blir sanningar hos någon annan. Det räcker inte att du har googlat för att vara expert - och veta bättre än experterna.
Vi måste tro att de som forskar, de som är läkare, de som fattar beslut tar de klokaste besluten. Såklart måste vi hjälpas åt, försöka följa riktlinjer och därmed minska risker. Vi tvättar händerna (aldrig har jag sett så lång kö till handfaten i matsalen), vi stannar hemma om vi känner oss sjuka, vi köper inte upp pasta- och toalettpapperlagret i affären och vi hjälper varandra.


Jag kan erkänna att jag är rädd - inte så mycket för corona som av den enorma smittspridningen som en följd av hur vi lever. Tänk om det var ebola som spreds från en miljonstad och inte från Afrika som har få besökare...
Moder jord har fått en liten paus. Och vi har fått rena händer. Kanske lär vi oss något?




14/3; lördag


12/3; torsdag

11/3; onsdag


I know but I can't change
Tried to tell you
But you look at me like maybe
I'm an angel underneath
Innocent and sweet
Must have been relieved to see
The softer side
I can understand how you'd be so confused
I don't envy you
I'm a little bit of everything
All rolled into one
I'm a child, I'm a mother
I'm a sinner, I'm a saint
I do not feel ashamed
I'm your hell, I'm your dream
I'm nothing in between
You know you wouldn't want it any other way
This may mean
You'll have to be a stronger man
Rest assured that
When I start to make you nervous
And I'm going to extremes
Tomorrow I will change
And today won't mean a thing
The season's already changing
I think it's cool, you do what you do
And don't try to save me
I'm a goddess on my knees
When you hurt, when you suffer
I'm your angel undercover
I've been numb, I'm revived
Can't say I'm not alive
You know I wouldn't want it any other way"
Min 43årsdag





9/3; måndag
8/3; söndag
Jag red. Utan någon vidare smärta. Jag red ungefär en mil - det klarade kroppen utan större protester. Jag kom hem och städade klart - bytte i två sängar och handlade. Hunden ska få en promenad och ikväll blir det troligtvis träning. Det jag inte kunde göra igår - kunde jag göra idag. Visst finns det skav idag också - men det är bättre.
I dagarna utreds en av mina piggaste och mest vältränade vän för ME, en allvarlig, kronisk multisystemsjukdom där nervsystem, immunförsvar och energiproduktion är påverkade - att aldrig få energi, att vara totalt utmattad. Det hjälper inte med vila eller träning. Att alltid få prioritera - borsta tänderna eller gå på toaletten? Att alltid ha mjölksyra och en puls över 100. Att alltid ha smärta, hjärtklappning och yrsel. Att alltid känna sig sjuk och få feber. Att ständigt vara begränsad i att använda hjärna och muskler. Att alltid - och aldrig mer… Aldrig mer kunna - trots att man lever… Forskningen har inte kommit långt och hennes hopp känns litet.
"Det finns alltid de som har det värre" - så sa min morfar när han drabbades av polio och var förlamad och när han fick lungcancer som han var en av de första i världen att överleva. Det är sant. Jag har en kropp som oftast fungerar, jag har ett jobb som jag trivs med - en skola som är bra, även om det finns saker att förbättra - jag har en familj och vänner som jag blir älskad och respekterad av, jag har ett hem med en vacker utsikt. Den dagen när kroppen i te samarbetar, när jobbet är för mycket eller livet suger i allmänhet - eller i synnerhet - finns alltid hoppet om att "imorgon kanske det är bättre". Men när inte hoppet finns... Alla har rätt till sitt öde - man får tycka att det är jobbigt, men vi måste se det i ett perspektiv. I proportion.


7/3; lördag




5/3; torsdag






4/3; onsdag



2/3; måndag
