Fortsättning på dagen…

Diskussioner om värdegrundslektioner. Diskussioner jag redan har redan - i varje klass, så gott som dagligen. När det behövs. Om värderingar, om språkbruk, om likvärdighet, om rättigheter och skyldigheter,  om jämställdhet… Det blir lätt krystat när det ska göras för "att någon annan säger det". Diskussioner som vi kunde haft en annan dag. Idag är dagen före eleverna kommer. 
Idag vill vi förbereda för att ta emot eleverna. 
Vi hade ledningsgruppsmöte. 
Och åt tårta för att fira att lärarförbundets ihopslagningen. 
Vi blandade lösningar inför kommande laboration. 
Jag bråkade med det nya frånvarosystemet som inte gick att logga in på. 
Jag plockade fram penna och sudd till eleverna. 
Imorgon kommer eleverna - en del med förväntan, en del med ångest, en del med en klump i magen… och de flesta med en pirrande känsla av nervositet. 
Jag vill ju att det ska bli bra. 
Vi kommer att umgås mycket under de närmsta åren.
Jag ska tjata på dem om tider, mobiler, laddade cromebooks och rätt material. 
Jag ska lära dem allt jag kan om Fotosyntesen, cellandningen, den naturvetenskapliga metoden, atomer och människokroppen…
Jag ska lotsa dem genom högstadiet - för många är det inte den roligaste och lättaste tiden i livet. Vägen kantas av krossade hjärtan, stormiga känslor, hunger och stress. 
Jag kommer möta dem - ofta med ett leende. Det kommer finnas dagar när jag är trött, besviken, arg och frustrerad - men jag vill dem väl. Och jag ska göra mitt bästa för att mina elever ska trivas och lära sig så mycket som möjligt. 
Nä jag kom hem var energin obefintlig efter att ha varit inne i skolan utan ventilation - och ute var det över 30 grader och åska i luften. 
Jag tog ut den svarta (lånehunden) och den bruna på en löptur och killarna följde med på det efterföljande badet. Energin fylldes på. Och imorgon kommer eleverna - då rår jag över min egen tid.  (null)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback