15/5; söndag

"Världen har aldrig varit vackrare - än när mångfaldens färger speglar sig i himlen över min gamla skola på kvällspromenaden." Så skrev jag på bloggen i maj 2020.
Världen har aldrig varit hemskare. I fredags brann flaggan i Vederslöv… Och jag vet vilka som gjorde det. Hade det varit mina barn hade de fått köpa en ny flagga och samla alla eleverna och be om ursäkt samt gått en kurs på rfsl. 
(null)

2020 brann den också. Men på Teleborg.
Jag vet att jag pratade med mina elever om det. Att någon - eller några - i skydd av mörker, kanske av rädsla för mångfald, kanske av hat, kanske i protest - kränker människovärdet. Jag kommer aldrig sluta prata om allas lika värde - oavsett vem man är eller vem man älskar - jag kommer fortsätta prata om det vackra i kärleken. Jag vill tro på mångfalden, på kärleken. På olikheterna och färgerna. 
(null)

Precis som då, 2020, önskar jag av hela mitt hjärta att alla vill stämma in med Kent:
"Sverige, Sverige älskade vän
En tiger som skäms
Jag vet hur det känns
När allvaret har blivit ett skämt
När tystnaden skräms
Vad är det som hänt
Välkommen, välkommen hit
Vem du än är var du än är …"
Helgen inledde med AW med arbetslaget och avtackning av en jobbarkompis. Pubrunda. 
(null)

Och ridtur, städning och mer pub - men i den egna byn och goa vänner. Idag har det varit fotboll - hattrick för Sigge och vinst för laget - och ridtur bland tomtar och troll. I en vacker värld.  För alla. Sluta aldrig kämpa. 
(null)

(null)

(null)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback