30/10; söndag

Jag lyssnar på Kaj Pollack. Första gången jag lyssnade på honom bodde vi i Halmstad. Mitt första år som lärare. Sedan dess har många av hans tankar satt sig hos mig. Nu besökte han framgångspodden. Han berättade om kraften i att inte klaga, att vara tacksam, förlåtelse och hur allt handlar om oss själva och hur vi tänker och agerar. När en tanke som du inte vill ha dyker upp, stanna då och betrakta den tanken. Va sann, lyssna inåt och inse att fu har ett val. Att vara sann kan vara att lyssna till ditt inre utan att döma, utan att vara elak eller för hård mot dig själv. I alla situationer finns valet att göra sig själv lycklig och försöka må bra. Skippa klagandet och sluta tala illa om andra. Ha en förebild i svåra situationer- "hur hade x gjort"? 
Stress handlar om att inte värdera sig själv tillräckligt högt. Om du värderar dig lågt hamnar du i situationer som bryter ner dig och du kan då inte säga nej. Att värdera sig själv högt gör att du tidigt sätter gränser och då biter inte stressen fast sig.
 Välj dina tankar– i varje situation har du ett val att vara ett offer eller den skapande kraften. Du kan tänka "Åh vad jobbigt, stackars mig" eller "Vad ska jag göra nu?" och sedan göra det du kom fram till.
Och det som jag har påmint mig om flest gånger från den där första föreläsningen: 
 Var sann och lär av de utsända – se allt gott och fint i de människor du möter. Även människor du irriterar dig på kan du se som utsända att lära dig något ifrån. Att ha inställningen: Så intressant den människan är, tänker eller agerar - vad kan jag lära mig från det?
 igår ystade - en av våra längsta traditioner! 
(null)
(null)
Hockeymatcher. Innebandymatch. Ridturer. Löpturer - och idag spelade min sjuka hjärna mig ett spratt när plötsligt en kvinna dök upp framför mig och jag fick för mig att springa ikapp. Lyckades. Och insåg att jag var tvungen att springa på… och det gjorde jag, trots att jag hade bestämt mig för att springa en långsam, stilla tur i bokhultet. Jag har sugit lite löv och Anders har eldat.  (null)

(null)

(null)

(null)
Höstlov- ett par dagars jobb och sedan lov. Välbehövligt. Tacksam. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback