19/8; lördag

Helg. Som inleddes på vallen. Med vinst för Sigge. Det har varit smått kaotiska jobbdagar med föreläsningar, flytt mellan arbetsrum, överlämningar, lysrör som ska bytas, placeringar och planeringar som ska göras…. 
Det blir skönt när tisdag kommer - då kommer eleverna. Då får jag den tiden jag har. Äger den på ett annat sätt. Då ska jag välkomna mina elever. 
Vi ska tillsammans skapa lärande och utveckling. 
Jag ska möta dem - oftast med ett leeende - med tydlighet och struktur.
Jag ska se varje elev, varje lektion. 
Jag har förväntningar och tro på dem - precis som de ska kunna ha på mig. Jag vill att de ska lyckas - men framför allt gå hela ur. Att de har möjlighet att göra sitt bästa - det kommer jag att göra. Och jag vill att de förstår att de gör det för sin egen skull. Jag kommer att visa och förklara och förklara igen. Jag kommer att göra mitt yttersta för att undervisa så att alla elever förstår. Jag kommer förvänta mig att de gör ditt yttersta för att lära sig och försöka förstå. Jag ska försöka besvara deras frågor. Och utmana dem. Jag kommer ställa motfrågor. 
Jag kommer vara envis - jag kommer aldrig ge mig, aldrig sluta bry mig och jag kommer envisas om att vi ska ha en positiv attityd - att vi försöker vara intresserade - då blir det roligare. 
Jag kommer att stötta dem, guida dem och hjälpa dem - men jag kommer inte ta stegen åt dem.
Men nu är det helg.
Idag har vi hejar fram damerna till brons i fotbolls-vm. Och så har jag ridit - tyvärr kändes inte Blyte helt perfekt - kanske beror det på muggen? 
Jag har tvättat, massor, dammsugit, tagit in nya blommor (läs klara)… det märks att vardagen har rullat igång… 
Nu rensar jag kantareller till kvällens pasta och dricker ett glas vin.  (null)

(null)

(null)
Imorgon behöver flygbiljetterna bokas - och vm-hästen ridas. Sigge spelar match. Och en del jobb behöver göras. Men det är imorgon…


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback