31/12 2023; söndag

Den sista veckan har vi umgåtts med släkt och vänner - hunnit och orkat. Igår kom martina, ullis, Anja, mira och Alva för bubbel, babbel och hockey när grabbarna åkte med bussen till hv-matchen. 
(null)
Idag började dagen i stallet. En ridtur - årets ungefär 200:e ridtur - ofta själv, och ibland med sällskap.  Och sedan blev det en löptur med Linus och klara. Nu har Linus sprungit Varje Dag i 4 år! Och jag i 888 dagar. Klara har under året sprungit mer än 2000km (vilket innebär i snitt 5km/dag). 
Vi har tagit nyårsbadet och summerat året. 
2023.
Under året har vi gjort det vi har behövt och det vi har villhövt - vi är rättså bra på det. Golfrundor, träningar, ridturer och matcher har avlöst varandra och tråcklats in i vardagspusslet. Vi fyller livet. Lever det. Omfamnar det. Det finns många prestationer att minnas - i det stora och det lilla (lakers sm-guld, blytes sm-silver, avancemang för vd:s damlag, hockey- innebandy och fotbollsmatcher…
Det finns mycket att vara stolt över. Att glädjas för. 
Vi har gjort några resor (polen - golf för Anders, Frankrike (vm för Nero), kreta, ekö, Stockholm (50årsfest för humpe)…)
(null)
(null)
(null)

(null)
(null)
(null)

(null)
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
(null)

Några tårar har fällts, men det är fler skratt.  Torka tårarna. Låt det goda vinna. 
Släpp taget om de som skadar dig...

Släpp det som ger dig ångest, gör dig bitter och få dig att känna ilska. 

Släpp rädslan.

Släpp alla missade tillfällen som du ångrar....

Låt 2024 bli en ny början...

En nystart...

Nya möjligheter att omfamna...

Skriv nya kapitel. 

Bestig berg. 

Våga. 

Var modig och ta chanser! 

Ta inte skit. 

Stå upp för dig själv. 

Tro på dig själv. 

Släpp taget... det vill bli bra. 

Det finns mycket att önska - ett nytt år kommer med förhoppningar i det lilla, i det stora. 

Jag önskar mig ett år med nya erfarenheter, möjligheter och utmaningar. Ett år då vi utvecklas tillsammans. Skrattar mycket. Hjälper varandra. Ett år då vi är lite snällare än vi måste. 

Låt oss lärare få lägga fokus på vårt kärnuppdrag - att undervisa och hjälpa elever att utvecklas. Ge oss tid att reflektera över vår undervisning både före och efter - både med oss själva, med elever och med kollegor.  Tro på oss! Lita på oss! 

Jag hoppas att vi ska bygga klart framsidan och måla huset, fortsätta att besegra spöken och vinna över demoner och utvecklas och anta utmaningar, att krigen ska ta slut - att det goda vinner över det onda. För alltid. Mot evigheten. 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback