Fredagen den trettonde

Plikttrogen? För vems skull?

Jag stiger upp först - för att väcka killarna, även nu när jag är sjuk , och för att brygga kaffe till Linus (och Anders och mig) - trots att jag har vaknat flera gånger pga hosta. För att Linus vill ha kaffe innan han åker till skolan? För Anders skull? Eller min? För att ingen annan skulle göra det? 

Jag åker till stallet och mockar - bara för att det är "min stalldag" (andra ställer in för att de ska till frisören eller bakar lussekatter eller…) - trots att jag är sjuk. Jag undviker tider när någon annan är i stallet, för att inte smitta. Jag vet ju att Yvonne ska jobba på vida… För att hjälpa Yvonne? Jag rider en liten runda. För att Blyte behöver det? Han blir trevligare nästa gång… För min skull? 

Jag lufsar min lilla runda, med koll på pulsen och andningen, #rsd536. För att hunden behöver komma ut? För att få lite luft? För att det är bra att röra sig? För att få se ljuset? För att klara min runstreak? 

(null)

(null)


Jag planerar mina lektioner, rapporterar mina lektioner, besvarar ledighetsansökningar och mail - trots att jag är sjuk… För mina elevers skull? För ledningens? För mina kollegors? Eller för min - det kanske blir lättare när jag kommer tillbaka…?

Jag ska städa lite idag. För att det behövs? För att "någon" måste göra det? För att någon  annan tycker att  det behövs? För att solens få strålar lyser in och avslöjar dammet och jag sitter i soffan?  (Men solen går snart i moln…) För att jag hinner? För att kunna lyssna på ljudbok en stund när jag dammsuger? För att kunna slappna av senare - få lugn i själen när jag sitter i soffan? För att jag orkar? 

Jag är inte bra på att vara sjuk. Jag är rastlös. Och ändå Så trött. Trött i kroppen. I huvudet. På att vara trött…  (null)

(null)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback