2/5; tisdag


Efter en skön långhelg - med kalas, en utekväll, ridturer, fotbollsmatch, hockeymatch, biltvätt och ha välkomnat våren med eld som skyddar boskap och djur från rovdjur och magiska krafter.
(null)
(null)

(null)
Så var det jobb igen. Fem kemilektioner och ett vikariat i fysik. 
Och stalltid. 
Lite irriterad gick jag i stallet. Dels efter en incident på jobbet som krävde anmälning i vårt system av "tillbud" och vikariat. 
Och så fick Ridkompisen förhinder. Vilket leder till mer att mocka och mer vatten att fylla…
En extra häst hade stått inne - alltså en extra box att mocka. 
En hink var trasig och svår att bära. Vatten kannorna var borta. Dessutom har jag fortfarande ont i min tennisarmbåge. Och jag fick vatten i skon.
Två hagar saknade helt vatten. 
Det var trångt i gången - det gick knappt att komma förbi med hökärran. 
Och höbalen välte. Hö på golvet. 
Och…
Men så tog jag in Blyte. Andades nära honom. Klappade honom. Ryktade. Smörjde muggen som sakta blir bättre. Sadlade. Red iväg. Och irritationen är som bortblåst. Mjuk päls. Mjuka andetag. Genom våren. Himlen ler i vårens ljusa kväll -  Solen kysser liv i skog och sjö. Glad häst. Starka muskler. Energin fylls på fortplantar sig genom kroppen. Fyller cellerna. 
Och så plötsligt - mitt i skogen - står tre polisbilar. Jag tror först att det är övning. Men det är det inte. På en liten skogsstig står en bil med polisband runt. Det gick bra att jag gick förbi. Lite spänning i vardagen. 
Och så kom jag hem till god mat. 
Vardag. Bra så. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback