5/1; fredag

När jag körde Sigge till simhallen på förmiddagen passade Linus, klara, maxi och jag på att trotsa de -12 graderna och sprang en runda i stan. 
(null)

(null)

Och så använde jag några av mina förtroendetimmar (som jag redan har gjort ett par gånger den här veckan) och förberedde nästa veckas lektioner - på mina lediga dagar. Jag har känt pulsen öka. Jag borde såklart gjort det innan semestern (och gjorde det till viss del, jag påbörjade arbetsområden som jag ska fortsätta efter lovet) - men då satte jag 400 betyg, planerade "roliga, schemabrytande aktiviteter" och jag levde som om det inte fanns någon morgondag, stack huvudet i sanden och händerna framför ögonen som emojiapan.
(null)
Vi har visserligen en studiedag på måndag - men då är det mycket som ska hinnas med: Apt, fackligt möte, planering med kollegor, uppföljning av värdegrundsarbetet   Och f ortsatt arbete med rutinerna för "samverkan med vh och utvecklingssamtalen + Ist" och jag ska kontakta en vårdnadshavare och en handläggare på socialförvaltningen som har sökt mig under min ledighet… och jag vet att det underlättar både för mig och mina elever om jag kommer väl förberedd och strukturerad. Så jag gör det - precis som de flesta av Sveriges lärare säkert gör de här dagarna… jobbar gratis eller utnyttjar mina förtroendetimmar - på min inarbetade arbetstid. För min skull - för mina elevers skull. 
Och samtidigt njuter jag av friheten, skidskytte på tv och senare sdsm innebandymatcher för Småland. Och så kommer några hockeygrabbar troligtvis hit och kör på Anders skottade, "privata" rink, äter hamburgare och tittar på JVM-finalen.  (null)
(null)





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback